21. kesäkuuta 2010

a positive dilemma, really nothing to lose


kaunista iltaa. parhain seinäjoen provinssi rock päättyi eilen ja nyt lievää uupumista ilmassa. hassuinta on se, ettei oikein tiedä mikä oikein väsyttää.
työpäivät olivat nimittäin helppoja kuin mitkä. eilen olin jonkun kaksi tuntia ja toissapäivänä 4 h. kiitos ja ylistys vastaavalleni janne keskitalolle! keikkoja tuli siis katsottua mukava määrä:

perjantaina: mokoma, mew ja eläkeläiset

lauantaina: pmmp, the gallows, sonata arctica (hyi), atreyu, disco ensemble ja reckless love

sunnuntaina: kari tapio, ismo alanko & teho-osasto, stam1na, bullet for my valentine, jenni vartiainen ja rammstein
***

paljon myös muistoja ja upeita ihmisiä, sekä turkkilaisista vaihtareista, että zambian vocal collection -yhtyeen jäsenistä. lisätään uusien tuttavuuksien lisäksi vanhoja ystäviä mm. elina, susku ja carita. kunniamaininnan saa kuitenkin laulu ja soitinyhtye alexi & pojista tuttu jaska "nallemies" raatikainen. siinä on kyllä niin kohtelias mies, ettei toista löydä. vanhojakin juttuja muisti ja ihan onnesta soikeana meitä halaili nähdessään. voi että, sinä senkin villi mies.
mäkin sua ♥

tästä tapailusta rovinssissa on tulossa selkeästi perinne, kun viimeksikin tavattiin siellä bäkkäreillä.

***

päästyäni sanoihin backstage, niin voin kertoa ettei se nyt mitenkään hääviä ollut. ehkä siistimmät bajamajat (karu totuus: julkkikset ei käy paskalla), mutta kyllä sieltäkin sitä mutaa ja ankeutta löytyy voin sanoa.
paljon autoja ja töissähän siellä ollaan.
ne ihmiset tekee siitä niin ihqn.

toisaalta, saarilavan takana ollut artistien "oleskeluteltta" oli miellyttävän näköinen. mutta siinä voidaan vedota taas saarilavan parhauteen provinssissa. viihtyisä ja sanotaanko, vaikka kontakti läheinen. ihmisten kanssa muodostama vuorovaikutus toimii.
sen edun huomasi mm. frank carter, the gallows yhtyeestä. hienosti hän lauloi kera langallisen mikin circlepitin vieressä, ja vittuili hiplaileville faneille.
..ja se brittiaksentti. ihan mahtava keikka!
***

viikonloppuna myös selvisi, että jared leto ei ole olemassa ja asuu rovaniemellä. kyseinen artisti, joka on säätänyt mm. cameron diazin kanssa vastaa joulupukkia. jopa siinä suhteessa, että tontut ovat hänen lapsiaan, ja että hän ratsastaa poroilla letoaattona maailman ympäri. viikonloppuna tuli myös ratkaistua se, että yölinnut asuvat höyhensaarilla ja että olen jenni vartiaisen tosifani.


opettelin koko viikonlopun kontin sulkemista, jota kutsuttiin toisella nimellä narikaksi. arsi onneksi oli luottomieheni vaikkakin tämä järjestyksenvalvoja ei voinut turvaamaan minua kuittauksilta.

tämän samaisen järjestysmiehen kanssa olimme katsomassa mm. kari tapiota ja ismo alankoa. mukavasti tuli riehuttua kun hassiseen koneen levottomat jalat soitettiin, sekä juna kulkee.
samaisena sunnuntai päivänä söimme myös mukavasti pahvimukin reunaa ja s -jäätelöä. s -jäätelöä syötiin jo perjantainakin, mutta suskun kanssa mokoman seurassa. lauloin jäätelöön radio hitiksi tutuksi tullutta marrasta.
***

tässä kohdassa repäisen teemu brunillan kahtia ja otan oikeudet kaikkiin jenni vartiaiseen kappaleisiin. komeasti julkaisen täällä nyt näitä hänen lyriikoitaan, oma remixini höystettynä. vedin eilen keikankin parille sadalle ihmisille odotellessani että caritan työvuoro loppuisi.

sä sanot tämä ilta kävellään, kävellään, kävellään, kävellään, kävellään, kävellään, kävellää, kävellään, ihmisten edessä.
ne ei tiedä mitään me vain kävellään, kävellään, kävellään, kävellään, kävellään, kävellään..

harmiksemme gimmelin megatähti ei soittanut kappaleita roviolla, jokotai ja etsit muijaa seuraavaa. odotimme aina encoreen asti niitä, mutta tuloksetta.
miksaus kuitenkin teki musiikista sekä jennistä kuunneltavaa. myös hänen itämaiset vaatteensa.
tulihan hänetkin nähtyä noin kahdeksan vuoden jälkeen.
***


seikkalut eivät päättyneet edes yöllä. caritan pikkueläintarha teki niistä merkillisiä. samalla rakastuin kissoihin ja nyt on aikeissa yksiöön muutto että semmoisen palleron saisin.
palatakseni yllätyksiin voin esimerkkinä kertoa, että heräsin eräänä kauniina sunnuntai aamuna jalkojeni juuressa olevaan lihapullaan, jonka paavopimpula -herra oli piilottanut. kas, tässä on kuva tästä pikkuveijarista, jos satutte joskus hänet tapaamaan.

***

palataanpa takaisin villiin törnävän saareen ja kerrottakoon että pmmp:n soittama tässä elämä on oli hieno veto. koskettava hidas ja kaunis. siltä yhtyeeltä löytyy sekä kauneutta ja räväkkyyttä. sinä olet minun paskapäinen paraskaveri -siteeraus kaikuu aina elinan suulta, ja minä allekirjoitan sen mansikalta tuoksuvalla geelikynällä. piirrän loppuun vielä sydämen.

tuona samana lauantaina kun pmmp -veteli, oli myös lievästi sanottuna seksistinen keikka reckless lovella rumbalavalla. kaiken värjöttelyn ja kylmyyden jälkeen, tuo kesäinen tuulahdus kuopiosta piristi hyvin paljon. lisäksi ei voinut kieltää etteikö sellaisia hyväkroppaisia pitkätukkaisia rokkimiehiä oikein mielellään katsoisi. musiikki ei vieläkään ole yksinkertaisuutensa takia lemppariani, mutta yhden ilmeen mies nimeltä hessu on edelleen nam. ja sen maha kans.
***
mennäänpä nyt illaan koitokseen mitä itse nallemieskin oli katsomassa nimittäin kaali. no ei siitä en halua puhua vaan rammsteinistä. en vieläkään pidäkään heidän musiikista. ainoastaan xXx:än alussa menee ja taustalla, mutta industrial on paskaa.
mutta! kuinka hyvää marssimusiikkia! kuinka ihana kosketinsoittaja juoksumattoinen. ihan sanattomaksi veti yhtyeen spektaakkelimaisuus. se oli hyvä lopetus päivälle.
ainakin siinä suhteessa ,että päälavan lämmitti aamulla joku stam1ska ja se oli sitten niin onnetonta että!

haluan apua ne viisi laukausta pekka olkkosen päähän hyvin suuresti.
***

mutta pidetään vielä tunnelma iloisena ja voin tehdä tähän f.a.q -vastaussarjan check-in:ssä käyville.

voisko täällä saada kännykän lataamaan?
- ei.

..entä jos mä jätän tän tähän niin laitatte seuraavaks kun tulee vapaaks?
- vähä vaikeeta ku viimeset kolkyt sua ennen on keksiny ton saman.

missä on suihkut?
- tuolla. parkkipaikkojen luona.

voiko täällä vaihtaa rannekkeen?
- ei.

haluisin sen saunan varata. paljonko maksaa?
- viistoista euroo per nuppi. seuraava saunavuoro johon tilaa on 69.69.

haluisitsä lähtee meidän kaa saunaa?
- en.
koska sä pääset töistä?
- sitte ku lopetat kyselyn.

onko majotuspaikkoja vielä vapaina?
- ei.
***

ihan sama kun olis puhunu niille pienille lapsille alkuviikosta. ihme kun ei tartte pissalla näitäkin käyttää, vaikkei sekään olis ollu mikään. ihme. kiitos provinssi.
tässä vielä kuva provinssiin altistuneesta lehmästä

i could be bankrupt and broke, could be homeless and sick
banged up and hopelessly old and unfit
but none of it could hurt me
as long as i deserve being yours

2 kommenttia:

  1. Vitsit mä kattelin Rammsteinen kuvia Metaltownista viikonlopulta. Näytti niil siel ainaki olleen aika massiiviset lavattsydeemit ja sun muut. Kyllä mäki oisin voinu ne käydä katsastamassa, koska... Viime viikolla, ku siivosin ja löysin mun saksanvihkon ja lueskelin sitä, nii tuli vähän sellanen olo; "Aaaaawwwww... Vähän söpöö kieltä. Kato nyt tonki sanan kirjotusasua ja sanot sen äänee oikein".

    P.S. Alexi & pojat <3 Maailman paras humppabändi.

    VastaaPoista
  2. Ja tässä miksi, halutaan aina bäkkäri / artisti passit: Siistit vessat ja HYVÄ (ilmainen) ruoka. :D Jepa. Huomenna kalajoki (+ bäkkäri) Voidaan tehdä vertausta, että oliko hyvä. Jämin bäkkäri: ERÄMAATA. "Oikee" bäkkäri oli ..mn. 0,5 km päässä lavasta. WHATA..ei jaksetttu kävellä (tiedän, olemme läskejä rokkareita) :D

    VastaaPoista