20. huhtikuuta 2010

light up your face with gladness

löysin nikolai gogolin päällystakin kirjastosta! herranjumala se on kirjana ihan nerokas. satiirinen. ja miettii että se on julkastu ekaa kertaan joskus 1908.,
toivottavasti sen loppu on yhtä puhutteleva kuin näytelmäversiona viime vuonna helsingissä näkemäni versio tästä. sen tähditti martti suosalo.
se tulee taas lokakuussa! ihan pakko on varata liput. muutenkin ryhmäteatterin tilat oli tosi kivat. :)
hassua kun suosalo on nyt ihan viimesen vuotena perehtyny kamalasti tähän gogoliin. ensin toi ja sitten mielipuolen päiväkirja. tätä jälkimmäistä oli katsomassa samassa näytöksessä muuten smakin henkka isänsä kanssa. ei ollut yhtään fanityttö olo kun se katseli sellasella ilmeellä, että koetti muistaa miksi näytin niin tutulta, ovela hymy kasvoillani siellä narikassa.

eikä sitä voinu välttyä moikkaamasta. pieni sisäinen 13 -vuotias teki come backin!
seuraavan kerran se tekee varmaan pete parkkosen keikalla. uhattiin heidin kanssa mennä smak paidat päällä mennä kattoon sitä, kun se on siinä bändissä. vois pyytää lauran megee. :'D
***

ainoa lukuaineeni tässä jaksossa on historia. se on yhtä tuskaa. se olisi oikeasti ykkösvuoden kurssi ja se on oikeasti ihan hirveää paskaa. propagandaa, hitaasti etenevää. kuraa. nyttenki on menny jo kaks tuntii hukkaa. tänääki luettiin jotain tinttiä ja analysoitiin sen rasistista suhtautumista vieraisiin kulttuureihin.
saattaa kuulostaa tosi hauskalta, mutta musta se on hirveää paskaa. kaikki opiskelu menee kaikkeen turhanpäiväisyyksiin.
mä oikeasti haluan päntätä päähäni vuosilukuja ja sovittaa nykypäivään tapahtunutta epäoikeuden mukaista. pohtia, kritisoida, kuunnella luentoa.
..mutta siellä me vaan näytellää suomalaisia ja kiinalaisia, ja tutkitaan miten ne käyttäytyy. hirveetä shittiä.
***

lauantaina on elinan tuparit. nockukin tulee. aivan loistavaa! sitäkin näkee.
toisena vaihtoehtoon olis ollu negativen keikka perjantaina. jos carita olis menny niin olisin menny miekin. tämäpä oli kuitenkin ollu kauemmin korvan takana.
caritasta puheen ollen ollaan viestitelty kamalasti facebookin viesteillä. se ihminen sai sydämeni noin 24 tuntia sitten sulamaan. ja kiitoän häntä siitä. ne kauiniit sanat, ja asiat joista avauduit. nevain vahvistivat suhtautmistani ja välittämistäni sua kohtaan. olen myös yhtä onnelline tuntiessani sinut. iloitsen olemassa olostasi ihan saatanasti.
tavatkaamme viimeistään provinssissa.
***

koulun jälkeen ensin vivianin kanssa kahvilla ja sitten hedin luona. se teki läksyjä ja mä pelasin tetristä. nätisti sabotoin hänen ajatuksiaan ja annoin vääri vastauksia. hyvin se tyttö sai sen enkun ja saksan silti sujumaan. ihan koneellakin visiteerasi aina välillä. on se aika poika toi meidän heispa<3
sen lähtiessä moonaa vastaan ja mun menessä kotiin, naurettiin niin saatanasti hississä, että unohdettiin lähtee pihalle pohjakerroksessa. sitten joku kerkes tilaan sen ja me vaan pidettiin vatsojamme ja oltiin ihan hajoamis pistees. varmaa tosi kivaa sillä joka tuli kassamme pohjakerrokseen.
kiitoksia yhteistyöstä.
***

soittelin tänään tukka teatterin aksulle ja vaikeroin olevani poro ilman jäkälää. tarkoitin tällä että olisin tarvittaessa vapaa jos jotain prokkista ilmaantuisi. samaa olen hokenut henrillekin joka on siellä tapiolan teatterissa. vittumaista tää ittensä myyminen..
onneksi tätä teatterikrapulaa kompensoi kesällä ryttylässä järjestettävä ihme leiri, en nyt muista mikä sen nimi nyt oli, ja parit luovan tanssi ilmaisun lyhyt kurssit.
mun on pakko opittava tanssimaan.
ja virkistyyn siitä.
ja vaan oppia kehonhallinta.

ei olis kova tavoite, mutta miksi se on niin vaikeaa vanhalta koiralta? vois kuvitella että se oikeen tassun nostaminen opastuksen kera olis helpompaa tietässä mikä on oikee.. mutta ei. ehkä mä en sitten tiedäkää..
***


mä varmaan leijun tästä joka ikisessä merkinnässä, mutta voi herranjumala mä rakastan tota tohtori zivago -kirjaa. voiko olla kauniinpaa rakkaustarinaa?
***

loppuun vielä linkki chaplinin biisistä smile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti