30. toukokuuta 2010

my words could save the world but they never come out right

tuli ihan kauhea hinku kirjoittaa, nyt tällä lailla heti aamusta. sinänsä mitään aihetta ei ole, mutta menköön. jos ei muuta voin taas selitellä kesän menoja yhä uudestaan ja uudestaan.
..ehkei se ole välttämätöntä.

koetan ilmiselvästi pakoilla tällä siivoamista. vetoan siihen ettei, kello ole paljon paskaakaan, ja kerkeän ihan hyvin sen tekemään ihan kohta. kunhan vain viitsin. toisaalta siivoaminen on samalla myös henkinenprosessi kuin fyysinenkin. siinä urakoidaan menneitä läpi (jotka tulevat esimerksiksi muistoina. niitä ruokkii juuri kuitit, koulusta saadut monisteet ja kaikki muu ylijäänyt). nytkin siinä samalla aloin miettimään esimerkiksi the winylseja ja provinssia löytäessäni -street team kirjeet ja julisteet joita olisi tarkoitus tässä lähipäivinä alkaa iskemään ilmoitustauluihin kiinni.
***

juttelin eilen irenen kanssa sen tunnin puhelimessa. oli hienoa vaikka me ollaan ihan eri maailmasta, niin yhteys on jotenkin säilynyt. huumori ja avoimuus ei ole muuttunut, ja oman kiinnostuksen jakaminen toisen kanssa on laaja. kuinka paljon olen häneltäkään oppinut!
nähdään vissin parin viikon päästä hänen tullessa tampereelle. ahh, silloin on jo kesäloma. tampere ja aurinko. ehkä vähän harmittaa ettei ihmisiä nää, mutta toisaalta vain mietin mitä kaikkea tulen saamaan tänäkin kesänä aikaiseksi! viime vuonna maalailin noita huonekaluja ja painoin paitoja. ehkä luovuus kukkisi tänäkin vuonna!
taikka innostun jostain ihan uudesta. ehkä uppoudun johonkin kirjasta löytyneeseen yksityiskohtaan ja alan hamuta sitä vain lisää ja lisää!
esimerkiksi ahh 1900 -luvun kulttuuri, teollistuminen ja se ajan henki! se on jotain ihmeellistä!
***

toisaalta ei ole kiva olla yksin. sitä tulee varmaan taas hortoiltua kaupungilla vain siksi ettei sosiaalisettaidot turru. saattaa olla vielä yksinäisempi kuin koskaan. ehkä ryhti painuu vielä tätäkin pahemmaksi kun vain dataa, dataa ja dataa.

en kuitenkaan usko siihen. saan vähintään viikonloppuihin eloa. molilta saattaa löytyä jotain lakumyyntiä markkinoille niin siitäkin saa kahisevaa. eikä äitikään ole jossain jurvassa ikuisesti ja voimme viettää yhdessä aikaa. jos ei muuta niin heinolaan!
heinolasta tulikin mieleen susku. saan linnanmäelle kaksi ilmaisranneketta koska kuulun parasta lapsille ry:eseen. mennään siihän juhannusta ennen sitten palloilemaan! ahh, vauhdin hurmaa ja liput on nykyään niin kalliita, että tää on ihan lottovoitto!

toivottavasti tuolta mannerheimin lastensuojeluliitolta liikenee samantapaisia etuja! täytyypä visiteerata senkin toimistolla ensiviikolla!
***


lainasin muutama päivä sitten kirjastosta jali ja suklaatehtaan äänikirjana. arvelinkin että se on hyvä! vaikka hahmot ovat todella kärvistettyjä, enkä vieläkään ymmärrä mitä pahaa purukumin jauhamisessa on, se toimii hyvin. vilpitön sääli jalia kohtaan herää tämän köydessä ja hyvin konkreettiset vertaukset pistävät ehkä lapsenkin miettimään, millaista on vähävaraisesa perheessä. tarinassa on lisäksi myös vanhusten kunnioitus hyvin ilmaistu, ja toki luvallinen haaveilu ja mielikuvituksen leikki.
empatiaa tarinasta löytyy hyvin paljon! siksi pidinkin ihan kauheesti aikoinaan siitä 1971 -julkaistusta versiosta. mielestäni se burtonin ei toimi. johnny deppin hahmo on jotenkin mielenhäiriöinen... ei sellainen jota lapsi haluaa lähestyä.

***
tiistaina odottaisi historian koe. voi vittu olen vihanut sitä kurssia alusta asti! propagandaa. turhaa tietoa. kyse on syventävästä kurssista ja me käydään läpi jotain rasistisia sarjakuvia, ja kiinan symboliikkaa.. niillä tekee sitten ihan helvetisti tuolla yo -kirjoituksissa.
lisäksi me ei käyty ollenkaan mitään pohjois-amerikan historiaa, eikä kunnolla atsteekkejakaan. joku yks esitelmä. vittu jee. en ollu sillä tunnilla.

lisäksi käydessä afrikkaa, se homma alustettiin jollain 'neekerin' -sanan käytöllä ja opettajan omilla mielipiteillä. yleistyksiä ihan sairaasti.
vaikka historian tunnit on pelkkää pintariipaisuja aiheista ei silti tulisi jauhaa tuollaista alakoulussa käytävää soopaa.
yleensäkin, oma mielipiteeni tuon sanan käytöstä on väärä. en sano että sen poistaminen on jotenkin viisasta, mutta tavallaan sen poistamisella yritetään hävittää käsitettä. neekeri, on jo muutenkin mustamaalattu käsite, niin miksi sitä pitäisi jatkaa käyttämällä. ei se sen alkuperäis ajatus "ruskeasta afrikkalaisesta ihmisestä", lähde minnekään. lisäksi siihen on vielä lisätty negatiivinen sävy ja alempiarvoisuus. vaikka käyttäjä ei ajattelisi sitä niin. sille ei voi mitään.
neekeri -sana on yhtä negatiivisen sävyinen kuin esimerkiksi eurooppalaiselle noitavainot taikka toinenmaailmansota. ei se muutu puhumalla globaalisti siitä iloisemmaksi, kuin ehkä yksilökohtaisesti.
***

huh, tulipas taas avauduttua. haluan tehdä muuten teateria. kamala ikävä sellaista kunnon harjoitusten tekemistä. voin kertoa että ulla-maijan improvisaatio kurssi on jotain parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti